Nieuws

Stap op de Rode Loper

By maart 22, 2019februari 15th, 2021No Comments

Stap op de Rode Loper

Twee bussen van Van der Wou zetten op maandag 18 maart koers naar Eindhoven voor de tweede editie van het evenement ‘Stap op de Rode Loper.’ Voor leerlingen uit mavo 3 was op diverse locaties in de Lichtstad een rode loper uitgerold. Op verschillende plekken in de stad ontmoetten onze leerlingen schrijvers en maakten ze tijdens workshops en voorstellingen kennis met andere talige cultuuruitingen.

Mavo3b had een flinke wandeling door de stad voor de boeg, maar met een betrouwbare leerling als navigator voorop, arriveerde de klas mooi op tijd in het Van Abbemuseum. MC Jooz trapte af met zijn rapworkshop en al snel bleken mooie teksten uit onverwachte hoek te komen. Enkele leerlingen schroomden niet, maar klommen op een stoel, grepen de microfoon en brachten hun teksten voor het voetlicht.

Vervolgens was het de beurt aan schrijfster Jennefer Mellink. Vooral haar verhaal over het ouijabord, een bord waarmee je geesten kunt oproepen, trok de aandacht van de leerlingen.

Na het ochtendprogramma pendelden de leerlingen naar Pand P. Schrijfster, en voormalig groep 8-docente, Margje Woodrow wist onze leerlingen snel voor zich te winnen met haar spannende verhalen over haar middelbareschooltijd en haar grote inlevingsvermogen voor deze leeftijdsgroep. Na afloop gaf ze een boek mee om te verloten en daarvoor was behoorlijk wat animo.

Afsluiter voor ma3b was de workshop Light Graffiti van Anne Derks. De leerlingen leerden eerst wat over fotografie en daarna tekenden zij in een donkere zaal met licht. Hiervoor werden kleine zaklampjes gebruikt.

De stappenteller maakte overuren, want ook aan het einde van deze dag moesten de leerlingen flink in de benen om op tijd bij de bussen te zijn, maar ook nu weer wees onze solide navigator ons feilloos de weg naar het Eindhovense station.

AGENDA

18.30 banenmarkt PWS mavo 4, presentatie PWS (T)havo 5 en (T)vwo 6
Read More
Tweedaagse SL Eind datum: 08 mrt
Read More

Contact