Nieuws

Warm welkom Italianen in regenachtig Nederland

By maart 20, 2019februari 15th, 2021No Comments

Warm welkom Italianen in regenachtig Nederland

Na een bezoek aan de Italiaanse partners in september was het de beurt aan de Nederlandse havoleerlingen om gastheer/gastvrouw te spelen. In Eindhoven wachtten zij op 12 maart hun uitwisselingspartners op en konden zij ze ’s avonds aan hun ouders voorstellen. De start van het programma was op school: een welkomstwoord door directeur René Hermans en een samenwerkingsopdracht bij het vak Kunst Beeldend. Het weer was niet het meest ideaal, maar goed ingepakt en beschermd tegen regen en kou bezochten de leerlingen Tilburg, Leiden en Amsterdam. Italiaanse leerlingen zijn over het algemeen zeer geïnteresseerd in kunst. Een bezoek aan De Pont, museum Boerhaave en met name de rondleiding in het Van Goghmuseum vielen in goede aarde. Ook de Lochal in Tilburg bleek zeer de moeite waard. Compliment dus aan de begeleiders mevrouw De Jongh en mevrouw Rijnen.

Op vrijdagavond was er een afscheidsfeest, op zaterdag bereidden de Dutchies een lekkere lunch voor en werd de uitwisseling afgesloten met een groepshug op het vliegveld in Eindhoven. Wellicht ontstaan uit deze uitwisseling langdurige vriendschappen over grenzen heen, dat zou mooi zijn.

AGENDA

toetsweek 3 tot en met 21 juni Eind datum: 21 jun
Read More
17 tot en met 25 juni centraal examen tijdvak 2 Eind datum: 20 jun
Read More

Contact