Nieuws

Veel animo voor lenteschool op het Cambreur

By maart 19, 2019februari 15th, 2021No Comments

Veel animo voor lenteschool op het Cambreur

“We gunnen alle leerlingen twee weken meivakantie”, opende Helga van der Weele de informatieavond over de lenteschool. “We gunnen leerlingen ook een overgang naar een volgend leerjaar. Als hiervoor vier dagen extra school in de meivakantie voldoende is, dan is dat voor een aantal leerlingen een waardevolle investering”.

Voor het Cambreur College is een lenteschool een nieuw fenomeen, ingegeven door het feit dat er in iedere klas leerlingen blijven zitten die met extra aandacht, hulp en begeleiding voor enkele vakken gewoon door hadden kunnen stromen. Daarom krijgen leerlingen die dit willen dit jaar de kans.

Direct na de paasdagen worden de lenteschoolleerlingen van dinsdag tot en met vrijdag verwacht op het hoofdgebouw van 09.00 tot 15.00 uur. Iedere groep heeft drie docenten en een coach. Naast klassikale uitleg moeten leerlingen aan hun eigen opdrachten werken en zijn er trainingsmomenten, waarin ze leren plannen, zich leren concentreren, hun leerstijl leren ontdekken. Vaardigheden die ze op korte en langere termijn kunnen gebruiken.

De lenteschool wordt georganiseerd door De Lesfabriek. Tara Schoemaker had een presentatie voorbereid en nam rustig de tijd om daarna alle vragen uit de volle zaal te kunnen beantwoorden. René Hermans en Helga van der Weele zijn benieuwd hoeveel leerlingen ze in de eerste vakantieweek mogen begroeten.

AGENDA

Start CPE tekenen mavo tot en met vrijdag 17 mei Eind datum: 17 mei
Read More
meivakantie Eind datum: 03 mei
Read More

Contact