Nieuws

Cambreurleerling Maud Schoots naar 2e ronde wiskunde Olympiade: weer een ervaring rijker!

By maart 18, 2019februari 15th, 2021No Comments

Cambreurleerling Maud Schoots naar 2e ronde wiskunde Olympiade: weer een ervaring rijker!

De laatste acht jaar is er nog nooit een Cambreurleerling naar de 2e ronde doorgedrongen van de wiskunde Olympiade. Dat is niet, omdat het Cambreur geen slimme leerlingen heeft: integendeel. Maar de rest van Nederland is ook goed in wiskunde en dus is dit een erg grote hobbel die maar zelden genomen wordt.
Maar op vrijdag 15 maart was het dan zover: Maud Schoots ging samen met meneer van der Burght richting de universiteit van Eindhoven om daar aan de nog lastigere opgaven te beginnen. Bij aankomst op het complex waren er echter geen borden te zien waar aangegeven stond waar het was: zou het toch wel zijn? Maar gelukkig, in het sportcomplex was een tafeltje gereserveerd voor de inschrijvingen. Daarop volgde de lunch (met kroketten en al!) en toen was iedereen klaar om te beginnen. De leerlingen mochten naar de gymzaal, waar de tafels zo ver uit elkaar stonden, dat zeker niemand kon afkijken.

Na zo’n twee uur wachten, verliet Maud de zaal met de volgende boodschap: “Ik dacht eerst, dat ik helemaal geen opdracht kon en begon een beetje in paniek te raken. Daarna herpakte ik me en kon bij vier van de zeven opdrachten een goed antwoord geven, denk ik.” “Dat lijkt wat weinig, maar ik kan uit ervaring vertellen, dat het echt goed is,” geeft docent Maarten van der Burght aan. “En als je mij niet gelooft: kom gerust langs om de opdrachten te vragen!”

We moeten nog een aantal weken wachten tot de uitslag of Maud nog verder gaat. Maar ze is in ieder geval weer een ervaring rijker én ze kan volgend jaar nog eens meedoen !

AGENDA

zomervakantie vanaf 13.00 uur tot en met vrijdag 16 augustus Eind datum: 16 aug
Read More
Accolade met welkom en start nieuwe schooljaar
Read More

Contact