Nieuws

Pancake day!

By februari 28, 2019februari 15th, 2021No Comments

Pancake day!

Een jaarlijks festijn inmiddels, de pancake race van klas TTO1!
Het verhaal gaat dat ooit, in het stadje Olney (UK), de vrouwen zich op Shrove Tuesday, de dag voordat de vastentijd begint, naar de kerk haastten toen ze de kerklokken hoorden luiden. Ze waren zo bang om te laat te komen in de kerk, dat zij zich geen tijd gunden om hun schort af te doen en hun pannenlappen weg te leggen. Terwijl ze de eieren voor het deeg nog aan het klutsen waren renden ze naar de ingang van kerk, waar de pastoor hen al op stond te wachten om hen de biecht af te nemen. Uiteraard was de vriendelijke pastoor bereid hen te vergeven.
Deze gebeurtenis wordt vandaag de dag nog steeds herdacht in de befaamde Olney Pancake race.
Honderden toeschouwers zien de race aan, terwijl de deelnemers aan de race een loopcircuit afleggen, waarbij ze met regelmaat hun pannenkoek in de lucht gooien.
Dit werd vandaag tevens de uitdaging voor klas TVW1B en THV1C. Dat het niet zo gemakkelijk was bleek wel uit het feit dat slechts een enkele leerling het einde van het door mevrouw Koenen uitgezette circuit bereikte met nog een hele pannenkoek in de pan. Gelukkig was het heerlijk weer en ook bij onze Cambreur Pancake Race geldt natuurlijk: meedoen is belangrijker dan winnen. De pannenkoeken achteraf smaakten in ieder geval heerlijk.

AGENDA

Start CPE tekenen mavo tot en met vrijdag 17 mei Eind datum: 17 mei
Read More
Afname CSPE en flex bb/kb tot en met 19 april Eind datum: 19 apr
Read More

Contact