Nieuws

Cambreurdebatteam kampioen van Noord-Brabant

By februari 28, 2019februari 15th, 2021No Comments

Cambreurdebatteam kampioen van Noord-Brabant

Na maanden voorbereiding was het dan zo ver: op vrijdag 22 februari ging het Lagerhuisteam al vroeg op weg naar het provinciehuis in Den Bosch om in de voorrondes van ‘Op Weg Naar Het Lagerhuis’ te spelen.

Het begon met de poulefase en de poule waar het team in terecht kwam, was een zware met o.a. het Van Maerlantlyceum, het Stedelijk Gymnasium Den Bosch en Gymnasium Bernrode uit Heeswijk-Dinther. De zenuwen liepen hoog op, maar het eerste debat verliep soepel. Het team wist punten binnen te halen door de goede samenwerking en de uitstekende V-Rede van Martijn. Ook in de volgende debatten liet het team zich van zijn beste kant zien. De uitslagen waren zenuwslopend: het kwam twee keer aan op het laatste punt, maar het Cambreur wist van alle drie de tegenstanders te winnen. Eén keer zelfs met 5-2, waardoor ze uitkwamen als de winnaar van de poule. Zo kwam het team terecht in de halve finale.

Nu werd het natuurlijk wel erg spannend, maar na een dag debatteren zat het team er helemaal in en wisten ze de finale te bereiken. En die was tegen de grote winnaar van vorig jaar: De Nassau uit Breda. Uit het eerste debat bleek dat de tegenstanders erg aan elkaar gewaagd waren. Nadat Stijn echter een overtuigend 1-op-1 debat leverde, overtrof het Cambreur De Nassau in het 360 graden debat. Zo kwam het Cambreur College als winnaar uit de bus. Op naar Duiven voor de achtste finale!

AGENDA

stageweken leerlingen vmbo leerjaar 3 Eind datum: 24 mei
Read More
centraal examen tot en met woensdag 29 mei Eind datum: 29 mei
Read More

Contact