Nieuws

Presentatie-avond Profielwerkstuk havo 5 en vwo 6

By februari 27, 2019februari 15th, 2021No Comments

Presentatie-avond Profielwerkstuk havo 5 en vwo 6

De leerlingen van de eindexamenklassen havo en vwo hebben ruim een half jaar lang hard gewerkt aan het profielwerkstuk. Hierin laten ze zien waar hun passie ligt, en welke onderzoeksvaardigheden ze al allemaal beheersen. Het is een soort voorproefje voor de scripties die ze later op het hbo en de universiteit moeten gaan schrijven en een nieuwe uitdaging om hun kennis toe te passen.

Op de presentatie-avond laten de leerlingen zien wat ze allemaal voor elkaar hebben gekregen, in het bijzijn van hun ouders, begeleider, leerlingen uit havo 4 en vwo5 en andere geïnteresseerden.

Dit jaar hebben we voor het eerst de presentatie-avond van het profielwerkstuk voor havo en vwo samengevoegd. In totaal gaven ruim 40 groepjes hun presentatie. Hierdoor was de hele school in gebruik en was deze goed gevuld. De onderzoeken liepen uiteen van “hoe word je een influencer” tot een diepgravend onderzoek over de dividendbelasting.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De leerlingen hadden zich op hun best gekleed, zoals ook te zien is op de foto’s. De laatste voorbereidingen werden nog even gedaan in het lokaal, en daarna kon de presentatie beginnen.

 

 

 

 

 

 

Met de mooie aankleding van het lokaal haalden de leerlingen het beste uit zichzelf en lieten ze zien wat ze allemaal in huis hebben.

 

 

 

 

 

 

Na de presentaties kregen de leerlingen nog feedback en enkele groepjes kregen ook al hun cijfer voor de presentatie te horen. Dit laatste was natuurlijk spannend voor de leerlingen, maar hun geduld werd zeker beloond (onderstaand groepje behaalde zelfs een 10 voor de presentatie!)

 

 

 

 

 

 

Wij hebben er in ieder geval van genoten, het was dit jaar een zeer geslaagde editie en we zijn benieuwd welke inspiratie havo 4 en vwo 5 hebben opgedaan op deze avond.

Jan-Pieter de Vries (PWS-coördinator vwo), en
Karlijn Vlaardingenbroek (PWS-coördinator havo)

AGENDA

zomervakantie vanaf 13.00 uur tot en met vrijdag 16 augustus Eind datum: 16 aug
Read More
Accolade met welkom en start nieuwe schooljaar
Read More

Contact