Nieuws

Phileas Fogg Theatre Company bezoekt onze school

By februari 21, 2019februari 15th, 2021No Comments

Phileas Fogg Theatre Company bezoekt onze school

Afgelopen dinsdag, 19 februari bezocht Phileas Fogg Theatre Company onze school voor een theaterworkshop voor de leerlingen van klas 2 TTO.
In ruim 2 uur tijd werden de leerlingen klaargestoomd voor een fantastisch Engelstalig toneelstuk waarbij eenieder een rol werd toebedeeld. Ouders konden meekijken naar de repetities en zij, maar zeker ook de leerlingen, waren enthousiast over het uiteindelijk verbluffende resultaat.

De “Little Victorians” is een workshop waarbij de leerlingen ervaren hoe het is om een kind te zijn in de Victoriaanse tijd: zwervend over straat, bedelend voor een beetje eten, werkend in de fabriek. Met een beetje geluk kon je nog naar school, maar ook dan waren de omstandigheden beduidend anders dan vandaag de dag.

Helemaal onbekend met de Victoriaanse tijd waren de leerlingen overigens niet. Bij het vak English Plus was al enige aandacht besteed aan de Victoriaanse periode.
Voor de workshop begon waren alle leerlingen toch wel nerveus: ze wisten eigenlijk helemaal niet wat hen te wachten stond. Maar dankzij de energieke inzet en de fantastische begeleiding van de acteurs Mary en Ben verliep alles perfect. Het aanwezige publiek en de leerlingen hebben zichtbaar genoten.

AGENDA

08.00 normering tijdvak 1 beroepsgerichte vakken vmbo
Read More

Contact