Nieuws

Een opleiding goed bekeken

By februari 18, 2019februari 15th, 2021No Comments

Een opleiding goed bekeken

Afgelopen dinsdag stapten de leerlingen uit mavo 3 enthousiast in de bus. Er stond namelijk een oriëntatiemiddag op het programma. Verschillende ROC’s in Breda en Bergen op Zoom werden bezocht. Leerlingen hebben zich ingeschreven voor een opleiding die ze interessant vinden.

De scholen verstrekten informatie, maar zorgden ook voor activerende workshops. Bij Sport & bewegen werd er – logischerwijs – volop gesport, bij pedagogisch werk moesten leerlingen ‘energizers’ bedenken en bij de opleiding ‘paardenhouderij’ gingen de leerlingen ook daadwerkelijk aan de slag met de paarden. Een leuke ervaring!

Vier meiden kozen voor de opleiding ‘dierverzorging’. Een doorgewinterde, enthousiaste docente vertelde van alles over de inhoud van de opleiding en de mogelijkheden in het werkveld. Ze gaf een rondleiding door het gebouw en als hoogtepunt mochten de leerlingen de kassen in. ‘Er zitten hier wel duizend dieren,’ gaf de docente aan. ‘Dan is wel iedere muis meegeteld, maar het zijn er echt heel veel!’ Er kwamen inderdaad allerlei diersoorten voorbij: van eekhoorns, tot vogels, konijnen, cavia’s, vissen en reptielen.

Bij de cavia’s werd er volop geknuffeld en als afsluiter kregen de meiden de mogelijkheid om een echte slang vast te houden. Inmiddels waren de Cambreurleerlingen van ‘paardenhouderij’ ook aangesloten en zij lieten de kans om de slang vast te houden ook niet aan zich voorbij gaan!

Het was weer een waardevolle middag. Bij sommigen is de keuze bevestigd en anderen weten nu dat ze nog even verder moeten zoeken naar de juiste opleiding.

 

AGENDA

stageweken leerlingen vmbo leerjaar 3 Eind datum: 24 mei
Read More
centraal examen tot en met woensdag 29 mei Eind datum: 29 mei
Read More

Contact