Nieuws

Excursie Den Haag

By januari 29, 2019februari 15th, 2021No Comments

Excursie Den Haag

Dinsdag 27 november hebben we met de bovenbouw klassen van kunst en tekenen Den Haag bezocht. We zijn de excursie begonnen in het Gemeentemuseum waar we allereerst een rondleiding kregen. In deze rondleiding hebben wij niet alleen de schilderijen en voornamelijk de zichtbare elementen besproken, maar we hebben het ook uitgebreid over de kunstenaars en de gedachtengangen achter de kunstwerken gehad. Zo hingen er bijvoorbeeld schilderijen die heel veel grauwe kleuren bevatten, het bleek dat deze schilderijen gemaakt zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog of in andere momenten van crisis. Iets anders opvallends aan het Gemeentemuseum in Den Haag is het pand dat een kunstwerk op zich is. Het is een ontwerp in de stijl van het rationalisme ontworpen door de Nederlandse architect Berlage. Daarnaast zijn ook veel van de muren in het museum met ontwerpen van grote kunstenaars beschilderd. Het pronkstuk van het museum is de Victory Boogie-Woogie als onderdeel van de Mondriaanexpositie. De Boogie-Woogie is Mondriaans laatste werk en daarmee nog niet af. Als je het schilderij van dichtbij bekijkt kan je nog gekleurde stukjes tape zien zitten. Naast Mondriaan zijn artiesten zoals van Gogh en Kirchner ook in het museum te vinden. De tweede stop was (voor vwo 4 en 6) Museum Meermanno. Meermanno staat in het teken van boeken en voornamelijk de illustraties die daarin te vinden zijn. Wat erg positief was aan dit museum was de diversiteit. De onderwerpen liepen uiteen van Quintin Blake, de illustrator van de welbekende Roald Dahl, tot teksten uit de middeleeuwen. Ook hier hebben wij weer een rondleiding gekregen die erg interactief was. Al met al hebben we veel verschillende schilderijen en andere kunstwerken mogen zien en was het een leerzame, interessante en gezellige dag!

AGENDA

08.00 normering tijdvak 1 beroepsgerichte vakken vmbo
Read More

Contact