Nieuws

Keuken vmbo-gebouw krijgt een nieuw jasje

By januari 17, 2019februari 15th, 2021No Comments

Keuken vmbo-gebouw krijgt een nieuw jasje

De grootkeuken van het vmbo-gebouw voldoet niet meer aan de eisen van het huidige onderwijs en werkveld. In de komende maanden wordt deze daarom ingrijpend veranderd. Er is gekozen voor een keuken met twaalf verschillende kookeilanden, waaraan leerlingen in duo’s kunnen werken en een kookeiland waaraan gedemonstreerd wordt. Het washok achter de grootkeuken komt te vervallen en zal verplaatst worden. Op de plaats van de trap komt voor al onze bezoekers een garderobe en een (mindervalide) toilet. De ruimte waarin de afwasmachine staat wordt volledig afgesloten van de keuken.

Het restaurant wordt vernieuwd: een andere opstelling met modern meubilair Een mooi detail is dat er een raam tussen het restaurant en de keuken geplaatst wordt, zodat gasten kunnen zien wat er in de keuken gebeurt.

Ook de leerpleinen worden vernieuwd: de lokalen worden onderling met elkaar verbonden. Leerlingen werken namelijk in verschillende stations en kunnen zich dan gemakkelijker verplaatsen. En als laatste komt er, ter hoogte van het restaurant, een gasteningang die rolstoelvriendelijk is. Deze is bereikbaar via het schoolplein.

Kortom, zowel voor de leerlingen als ook voor de docenten wordt het een feest om hier te mogen werken. En al onze gasten kunnen hiervan meeprofiteren.

AGENDA

08.00 normering tijdvak 1 beroepsgerichte vakken vmbo
Read More

Contact