Nieuws

Paarse Vrijdag op het Cambreur

By december 14, 2018februari 15th, 2021No Comments

Paarse Vrijdag op het Cambreur

14 december, op de drie gebouwen worden de leerlingen verwelkomd door directieleden met een grote regenboogparaplu. In de mast hangt een regenboogvlag. Een grote groep leerlingen in paarse hoodies deelt bij de ingang paarse stempels en paarse armbandjes uit. Veel docenten en medewerkers dragen paars of roze.

Wat is het idee?
“Eigenlijk is het iedere dag Paarse Vrijdag op het Cambreur, maar op de 14de laten we het expliciet zien”, is het uitgangspunt van de schoolleiding: Iedere Cambreuriaan mag zichzelf zijn, ongeacht gender of seksuele geaardheid. Dat willen leerlingen en teamleden op deze dag tonen. Vrijwilligers van het COC verzorgen voor leerjaar 2 een les, docenten hebben van de paarse groep leerlingen lesideeën aangereikt gekregen en proberen aandacht te besteden in hun lessen aan Paarse Vrijdag.
Was het vorig jaar een groep van drie leerlingen die het voortouw genomen heeft, dit jaar worden Danilo Verus en Helga van der Weele ondersteund door bijna twintig leerlingen van verschillende afdelingen. Een positieve ontwikkeling, waar Het Cambreur trots op mag zijn.

AGENDA

toetsweek 3 tot en met 21 juni Eind datum: 21 jun
Read More
17 tot en met 25 juni centraal examen tijdvak 2 Eind datum: 20 jun
Read More

Contact