Nieuws

Havo-4-leerlingen gebruiken hun creativiteit bij bedrijfsopdrachten

By december 11, 2018februari 15th, 2021No Comments

Havo-4-leerlingen gebruiken hun creativiteit bij bedrijfsopdrachten

Er was een echte opdracht, een bedrijfsbezoek en tien weken school om de opdracht in groepsverband tijdens de hacolessen uit te werken. Ontwerp een geheel nieuw kantoor, bedenk een product dat van een plat stuk metaal te maken is of bedenk activiteiten voor ouderen. En tot slot, ook best spannend: zorg dat je op 6 december jouw plan kunt presenteren aan de opdrachtgever.

Dit nieuwe project werd vorige week donderdag afgesloten. De opdrachtgevers van De Volkaert, Van Schijndel metaal en Hoppenbrouwers waren aanwezig om de presentaties bij te wonen en hierop feedback te kunnen geven. Zij waren zonder meer tevreden over het resultaat en misschien nog wel belangrijker: school en werkvloer komen door zo’n opdracht een stuk dichterbij.

Al in de voorbereiding waren de docenten zeer enthousiast over het ontwerp van Austin, Jarno, Jarno, Richard en Tristan. Hun ontwerp “Chips & Beers”, een flesopener en een chipszakafsluiter in één, is origineel, maar de uitwerking van hun idee op papier en met een door een 3Dprinter gemaakt prototype verdient alle lof.
Mogelijk gaat dit ontwerp ook echt in plaatstaal gemaakt worden en dat zou natuurlijk helemaal fantastisch zijn.

AGENDA

toetsweek 3 tot en met 21 juni Eind datum: 21 jun
Read More
17 tot en met 25 juni centraal examen tijdvak 2 Eind datum: 20 jun
Read More

Contact