Nieuws

Rotterdam

By december 7, 2018februari 15th, 2021No Comments

Rotterdam

Voor het derde jaar op rij zijn onze havo 2 leerlingen twee dagen te gast geweest in de wereldstad Rotterdam. Niet alleen om zich te vermaken, maar vooral ook om wat bij te leren over deze bijzondere en moderne plek. Zo stond een bezoek aan het Museum ’40-’45 op het programma, waar de kinderen even in de huid mochten kruipen van Rotterdammers ten tijde van de bombardementen van mei 1940. Dat kwam bij de meesten binnen! Daarnaast zorgde een historische wandeling door het centrum en een wijkonderzoek in de fraai opgeknapte wijk Katendrecht voor de nodige beweging. Uitpuffen konden onze leerlingen tijdens een bustour door de Maasvlakte waar collosale containerschepen letterlijk voor hun neus werden uitgeladen door robots van de ECT. Bijzonder ook was een bezoek aan de Laurentius- en Elisabethkathedraal waar de meeste leerlingen hun ogen uitkeken.
Om al deze drukke activiteiten af te wisselen was er wat ‘snack en shop’ vrije tijd en stond ’s avonds een heerlijke pizza klaar. Lekker slapen en keten in de wereldberoemde kubuswoningen maakte de reis compleet.

AGENDA

toetsweek 3 tot en met 21 juni Eind datum: 21 jun
Read More
17 tot en met 25 juni centraal examen tijdvak 2 Eind datum: 20 jun
Read More

Contact