Nieuws

Paarse Vrijdag, 14 december 2018

By december 5, 2018februari 15th, 2021No Comments

Paarse Vrijdag, 14 december 2018

Een van de Camrbeurkern waarden is THUIS. Leerlingen hebben hierbij het volgende aangegeven:
Iedere leerling kan zichzelf zijn en wordt geaccepteerd, hoeft zich niet anders voor te doen dan hij is en voelt zich veilig genoeg om zijn eigen verhaal bij docenten of andere medewerkers kwijt te kunnen en staat open voor hulp die geboden wordt. Omgekeerd respecteert iedere leerling de ander.
Iedere dag geldt deze waarde. Op Paarse Vrijdag maken we het ook zichtbaar. We vragen iedere leerling en iedere medewerker om op vrijdag iets paars (of roze) aan te doen, een trui, een sjaal, een das, een stropdas. Het maakt niet uit. Hiermee geven we het sein dat ieder mag zijn wie hij is, onafhankelijk van zijn of haar seksuele geaardheid.
Ook krijgen de leerlingen van leerjaar 2 een gastles van vrijwilligers van het COC. Alle docenten krijgen van een groep actieve leerlingen ideeën aangereikt voor hun lessen op deze paarse dag. De regenboogvlag hangt op ieder gebouw en op allerlei manieren herinneren we leerlingen en medewerkers aan het feit dat het Paarse Vrijdag is. Een dag van bewustwording, van respect. Een dag die op een gegeven moment overbodig zou moeten zijn.

AGENDA

zomervakantie vanaf 13.00 uur tot en met vrijdag 16 augustus Eind datum: 16 aug
Read More
Accolade met welkom en start nieuwe schooljaar
Read More

Contact