Nieuws

Schrijversbezoek Maren Stoffels

By november 30, 2018februari 15th, 2021No Comments

Schrijversbezoek Maren Stoffels

Gekrijst en gegild heeft ze in een bos in Drenthe tijdens een ‘Fright night’ op de camping. Schrijfster Maren Stoffels mag dan wel een paar spannende jeugdboeken geschreven hebben, zelf is ze allesbehalve koelbloedig, biechtte ze op. Tijdens het schrijversbezoek in breakweek 2 wist zij de vmbo- en mavobrugklassers te boeien met haar smeuïge verhalen.

“Saai, zo’n schrijversbezoek,’’ schreef een leerling in haar verslag. Voor het idee dat een schrijfster over haar boeken kwam vertellen, liep ze niet bepaald warm. Dat veranderde al snel toen ze Maren Stoffels in het klaslokaal aantrof. De schrijfster weet niet alleen haar lezers te intrigeren, in het ‘echte’ leven kan ze ook ze heel beeldend vertellen.

“Zijn jullie eigenlijk wel geschikt om mijn boeken te lezen? Kunnen jullie dat wel aan?” vroeg Maren zich hardop af. Schamper lachend kwamen de waaghalzen uit hun stoelen om te laten zien hoeveel lef ze hadden. Dat werd zienderogen minder bij het idee om in een donker bos allerlei enge opdrachten te moeten doen. Een handjevol leerlingen bleef dapper staan bij het voorstel om een levende kakkerlak te eten, net als de hoofdpersoon in haar nieuwste boek. Toen Maren daarna een blikje uit haar tas haalde en dichterbij kwam met een laatste tip: “Nooit op bijten, want dan komen alle eitjes eruit,’’ hadden ze spijt als haren op hun hoofd.

Enthousiaster werden ze, toen Maren vroeg wie zijn of haar naam wilde lenen aan een hoofdpersoon in één van haar toekomstige boeken. Leerlingen verdrongen elkaar bijna om hun naam te schrijven in het notitieboekje van de schrijfster.

Voor de liefhebbers ( iedereen!) had Maren Stoffels nog een kaart met handtekening. Na een fotomomentje was het uur om en druppelden de leerlingen de gang op, klaar om hun nog onwetende leeftijdsgenoten te trakteren op hun angstaanjagende verhalen.

 

AGENDA

18.30 banenmarkt PWS mavo 4, presentatie PWS (T)havo 5 en (T)vwo 6
Read More
Tweedaagse SL Eind datum: 08 mrt
Read More

Contact