Nieuws

Speurhonden demo havo / vwo 3

By november 29, 2018februari 15th, 2021No Comments

Speurhonden demo havo / vwo 3

Op 28 november kregen de leerlingen van havo 3 en vwo 3 bezoek van een aantal speciale gasten. Een aantal agenten, twee hondengeleiders van hondenadvies centrum Nederland en speurhond Pam kwamen een demonstratie geven.

Na een voorstelronde en een inleidend filmpje over drugsgebruik en de gevolgen van drugshandel kregen onze leerlingen uitleg over het opleiden van speurhonden. Zo leerden de leerlingen dat het ongeveer een jaar duurt voordat een hond volledig is opgeleid als drugshond. Vanzelfsprekend werd dit verhaal ondersteund door een demonstratie in de aula van het Cambreur.
Zo werden er 10 tassen van leerlingen op het podium gelegd en werden die gecontroleerd door Pam, die bij 1 (bewerkte) tas aansloeg door te gaan zitten. Naast de demonstratie konden leerlingen vragen stellen aan de agenten en hondengeleiders. Zo waren leerlingen onder andere benieuwd of speurhonden ook paracetamol of ritalin kunnen ruiken, welke vakken je nodig hebt als je agent wil worden en wat je moet doen als je iemand kent die drugs produceert of verkoopt.

Voor wie nog meer informatie wilde, was er na afloop gelegenheid om even langs te gaan bij de sympathieke agenten. Vanzelfsprekend kreeg ook Pam de nodige aandacht! De leerlingen waren zichtbaar enthousiast over de demonstratie en de agenten komen graag nog een keer langs om onze andere derde klassers voorlichting te geven over het werk van de politie.

De politie is in het kader van “de veilige school” een aantal keer per jaar aanwezig op het Cambreur, bijvoorbeeld bij kluiscontroles voor vuurwerk rondom oud en nieuw. Daarnaast zijn we erg blij dat ze ook de tijd en moeite nemen om op deze leuke en interactieve manier voorlichting komen geven aan onze leerlingen.

AGENDA

18.30 banenmarkt PWS mavo 4, presentatie PWS (T)havo 5 en (T)vwo 6
Read More
Tweedaagse SL Eind datum: 08 mrt
Read More

Contact