Nieuws

Honderd jaar later: Ieper

By november 26, 2018februari 15th, 2021No Comments

Honderd jaar later: Ieper

Woensdag 21 november mochten de leerlingen van Thv3 en Tvw3 op excursie voor het vak geschiedenis naar het Belgische Ieper in het kader van de Eerste Wereldoorlog. Onder de bezielende leiding van de geschiedenissectie en een vreemde eend uit de sectie aardrijkskunde vertrok de bus in het donker om 7.00 uur in de ochtend richting Ieper. Na een lange reis met files en omwegen kwamen we aan bij het ‘In Flanders fields Museum’ waar het gezelschap werd opgesplitst in twee groepen. De vwo-leerlingen gingen het museum in om onderzoek te doen voor hun paper en presentatie voor het vak geschiedenis, terwijl de havo-leerlingen een workshop te zien kregen waarbij duidelijk werd welke kleding en wapens gebruikt werden tijdens de Eerste Wereldoorlog. De groepen wisselden van programma, waarna ze een uur vrij waren om te lunchen. Het tweede deel van de dag bestond uit een rondrit in de omgeving van Ieper om een nog beter beeld te krijgen van deze verschrikkelijke oorlog. De eerste stop was een Britse begraafplaats met meer dan 5000 graven. De gidsen vertelden schitterende verhalen over de verschillende achtergronden van de omgekomen soldaten. Onze leerlingen waren duidelijk onder de indruk. De laatste stop voor de terugreis ging beginnen was ‘Bayernwald’. Een reconstructie van de Duitse loopgraven op een heuvel in het Belgische landschap, waarbij de leerlingen de tijd kregen om zelf te ontdekken hoe het leven in de loopgraven geweest moest zijn. Dit was ook voor dhr. Thielen de uitgelezen mogelijkheid om de verschillende grondsoorten te bekijken.
Rond 16.00 uur vertrok de bus weer richting Dongen en werd er natuurlijk ook nog een tussenstop gemaakt bij de McDonalds, waarna we na weer een aantal files uiteindelijk netjes om 20.00 uur weer terug op school waren. Bij dezen nogmaals mijn complimenten aan de leerlingen van Thv3 en Tvw3 die er een fantastische dag van hebben gemaakt.

AGENDA

Start CPE tekenen mavo tot en met vrijdag 17 mei Eind datum: 17 mei
Read More
meivakantie Eind datum: 03 mei
Read More

Contact