Nieuws

Quincy Club lezing

By november 6, 2018februari 15th, 2021No Comments

Quincy Club lezing

Remember November, die slogan zullen de leerlingen uit de bovenbouw die bij de Quincy Club lezing waren niet snel vergeten. Evenals wie Lee Harvey Oswald ook al weer was. Ja dat was even slikken voor de aanwezige docenten, de vermoedelijke moordenaar van JFK is ongeveer even bekend als Balthasar Gerards. De vlotte lezing werd gelardeerd met grafieken en campagnefilmpjes op kundige wijze van commentaar voorzien door Amerikaniste en spreker van de dag Albertine Bloemendal. Dat dit niet haar eerste keer was, werd al snel duidelijk. Mevrouw Bloemendal schroomde niet om haar podium te verlaten en contact te maken met de aanwezige leerlingen.

In vogelvlucht kwam het Amerikaanse kiesstelsel voorbij en werden de issues die bij de komende verkiezingen belangrijk zijn aangestipt. Na de pauze werd ingezoomd op een aantal kandidaten van wie de campagnefilmpjes getoond werden. Dit was voor de leerlingen het leukste gedeelte. Sommige filmpjes lijken regelrecht uit een satirisch programma te komen. Misschien ontnuchterend om te weten dat ook deze filmpjes bloedserieus waren. De leerlingen, die zich voorbeeldig gedroegen tijdens de lezing, kunnen terugkijken op een leerzame middag. De lezing gaf, zoals afdelingsleider Bram Thielen in zijn slotwoord zei, ook een goed beeld van hoe een college aan de universiteit verloopt.

Wij van de organisatie kijken terug op een geslaagd evenement en hopen mevrouw Bloemendal volgend jaar weer te kunnen verwelkomen.

AGENDA

Start CPE tekenen mavo tot en met vrijdag 17 mei Eind datum: 17 mei
Read More
meivakantie Eind datum: 03 mei
Read More

Contact