Nieuws

Gevlucht

By november 6, 2018februari 15th, 2021No Comments

Gevlucht

Twee oud-leerlingen stonden op maandagavond 5 november op het podium in de aula van het Cambreur College: Jules Calis als journalist-tekenaar en Tjietse Broeders als interviewer. Onderwerp van gesprek was de strip die Jules heeft gemaakt over de vlucht van Youssef uit Syrië via Libanon en Turkije naar Nederland. Youssef zelf was er ook en vertelde in het Nederlands over zijn studie in Damascus, zijn familie in Syrië, zijn vlucht en vooral ook over Nederland, de Nederlandse cultuur en de hartelijkheid die hij hier ontmoet. Hij mag in totaal vijf jaar hier blijven, wat daarna gebeurt weet hij nog niet. “Hoe vaak moet ik nog verhuizen? Hoe vaak moet ik nog een andere taal leren? Hoe vaak moet ik een andere cultuur leren kennen?” Het zijn oprechte vragen van een man die probeert als fotograaf en filmmaker een leven op te bouwen.
De belangstelling voor deze avond viel wat tegen, jammer. Het was een mooie gelegenheid om drie bijzondere jonge mannen wat beter te leren kennen.

AGENDA

zomervakantie vanaf 13.00 uur tot en met vrijdag 16 augustus Eind datum: 16 aug
Read More
Accolade met welkom en start nieuwe schooljaar
Read More

Contact