Nieuws

Leerlingen gebouw B bezorgen ouderen een heerlijke dag

By november 1, 2018februari 15th, 2021No Comments

Leerlingen gebouw B bezorgen ouderen een heerlijke dag

In de hal van gebouw B staan rollators, rolstoelen en wandelstokken. Een 20 –tal ouderen kijkt tevreden en voldaan rond. Ze wachten op het busje dat hen weer naar huis zal brengen. Zestig bejaarden bezoeken in samenwerking met de Zonnebloem deze en volgende week gebouw B. Ze maken kennis met het vmbo en krijgen een heerlijke maaltijd voorgeschoteld. Veronique, in rode sloof, straalt en vertelt trots dat ze vandaag deze ouderen heeft mogen bedienen en dat het erg goed is gegaan. Een dame knikt instemmend, “het was weer fantastisch.” Belangstellend vraagt ze hoelang deze opleiding duurt.
Een paar uur daarvoor: De tafels in het restaurant vormen samen een lange tafel die diagonaal staat. De tafel is keurig en feestelijk gedekt. Op een groot scherm knappert het haardvuur en de door leerlingen gemaakte herfststukjes vormen een mooi decor.
Busra en Alisha steken de kaarsjes op de tafel aan, als de eerste gast binnenkomt. Busra begeleidt haar naar haar plaats en voorziet de dame alvast van koffie en koek.

In de keuken snijdt Ilse voorzichtig stukjes kipfilet bij een grote pan. “Wat voor soep eten we Ilse?” “Wat denkt u zelf meneer?” antwoordt ze. Het kwartje valt, kippensoep natuurlijk. Een eindje verder mixt Kuwilay een gele brei in een grote metalen schaal. Kim neemt het even over en vertelt dat dit vanilleroom wordt voor het toetje met bladerdeeg en peren. Tygo snijdt ondertussen de uien voor de kippensoep en Levi schilt de aardappelen voor de rodekoolstamppot, Dewi en Mylene bakken de slavinken. Het belooft een heerlijke maaltijd te worden.

In het restaurant zitten ondertussen al meerdere dames aan de mooi gedekte tafel. Onder hen mevrouw Pijpers (84) en mevrouw Riemslag (86) “We hebben dit aangeboden gekregen via de Zonnebloem en onze eerste indruk is positief. De leerlingen hebben ons keurig ontvangen, onze jassen aangenomen en ons naar het restaurant begeleid. Voor ons is dit een feestje, een dagje uit. We moeten elke dag inleveren en het kost ons steeds meer moeite om alles te doen, dan is dit natuurlijk erg leuk.”

AGENDA

toetsweek 3 tot en met 21 juni Eind datum: 21 jun
Read More
17 tot en met 25 juni centraal examen tijdvak 2 Eind datum: 20 jun
Read More

Contact