Nieuws

Italië-uitwisseling

By november 1, 2018februari 15th, 2021No Comments

Italië-uitwisseling

Maandagmiddag om 10 over 2 vertrokken we naar Eindhoven om vanaf daar een vlucht naar Bologna Airport te nemen. Toen we aankwamen stonden alle gastgezinnen klaar voor een warm welkom. In het begin vond iedereen het best spannend, maar naarmate de week vorderde vond iedereen zijn draai en werd het steeds leuker. Dinsdagochtend hadden wij een tour door de school en een welkom door de directeur, ’s middags zijn we naar Bologna geweest en hebben we daar een monumentenspeurtocht gedaan. Dinsdagavond werd er ook veel afgesproken onderling, wat natuurlijk echt gezellig was! Woensdag hebben we een pastaworkshop en een stadstour door San Giovanni In Persiceto. Dit waren leuke activiteiten. In de middag zijn we naar een museum gegaan, genaamd MAST, dit is vergelijkbaar met Nemo. Donderdag zijn we in alle vroegte vertrokken met de bus om naar Venetië te gaan. Na een busreis van 3 uur zijn we met een watertaxi over het Canal Grande gevaren, dit vond iedereen mooi om te zien. We stapten uit bij het San Marco plein. Na een rondleiding door de stad met een gids hadden we wat vrije tijd. Deze werd besteed op verschillende manieren, sommige mensen gingen verder door de stad rondlopen, andere gingen eten of winkeltjes bezoeken. Toen moesten we weer bij elkaar komen om naar de Rialtobrug te gaan. Hierna hadden we ook nog even vrije tijd. Iedereen vond Venetië een mooie stad. Vrijdag was de laatste volle dag in Italië. In de ochtend zijn we zonder de Italianen naar een kaasfabriek geweest, wat er leuk uitzag. Daarna zijn we nog naar een klein winkeltje geweest waar ze de kaas verkochten. Vrijdagmiddag was een vrije middag, sommige mensen gingen shoppen terwijl andere mensen naar de Lamborghinifabriek gingen. In de avond hadden we een afscheidsdiner met alle gastgezinnen. We aten pizza met als toetje tiramisu. De volgende ochtend stond sport op het programma samen met wat lesjes zoals ze daar gegeven worden. In de namiddag was het tijd om onze spullen te pakken, want we zouden die middag weer naar het vliegveld gaan. Na afscheid te hebben genomen vlogen we terug naar Eindhoven. Iedereen was verdrietig maar toch ook wel blij, want iedereen zag zijn/haar ouders weer. Iedereen heeft heel erg genoten van deze reis en zullen deze bijzondere ervaring niet vergeten. We zijn dankbaar dat het Cambreur deze mogelijkheid heeft gegeven. In de lente zien we onze vrienden weer en daar kijken we heel erg naar uit.

Fem van Leijsen en Tessa van Gool, THA3C

AGENDA

toetsweek 3 tot en met 21 juni Eind datum: 21 jun
Read More
17 tot en met 25 juni centraal examen tijdvak 2 Eind datum: 20 jun
Read More

Contact