Nieuws

Feestelijke diploma-uitreiking op het Cambreur

By oktober 30, 2018februari 15th, 2021No Comments

Feestelijke diploma-uitreiking op het Cambreur

Een diploma en twee certificaten voor tweetalige Cambreurleerlingen. Daarvoor wilden de oud-leerlingen en hun ouders graag terugkeren naar de school die ze net drie maanden geleden hadden verlaten. In mei hebben zij hun International Baccalaureate Exam gedaan. Deze werken worden ergens in de wereld door gecommitteerden nagekeken en in de zomervakantie komt de uitslag binnen. De IB-diploma’s worden in augustus verstuurd. Daarna wordt het TTO-seniorcertificate gemaakt en een certificaat waarop alle internationaliseringsactiviteiten vermeld staan. En pas eind oktober ontvangt het Cambreur zijn oud-leerlingen voor een feestelijke avond.

Bewust pas in oktober. Zowel voor de docenten als voor de leerlingen is het een vrolijk weerzien. Het Cambreur voelt heel vertrouwd en toch is het hun school niet meer en zijn ze al een stap verder. En hoe mooi is het om hun verhalen te horen en aan velen ook te zien dat ze al een ontwikkeling hebben doorgemaakt. Alle leerlingen vertelden in een korte Engels pitch wat zij op dit moment aan het doen zijn, wat tto voor meerwaarde voor hen heeft gehad en een enkeling bedankte zijn of haar docenten.

Na enkele toespraken, het tekenen van de diploma’s en het traditionele fotomoment was het tijd om het glas te heffen. Nu voor de eerste keer in hun schoolcarrière mochten ze genieten van wijn en bier. Eindelijk!
Rond elven was het tijd om huiswaarts te keren of om elders tot de vroege uurtjes bij te praten.

Het Cambreur feliciteert de tweetalige leerlingen van harte: de achtste groep vwo’ers, de tweede groep havoleerlingen. Geslaagd op het hoogste niveau. Well done!

 

AGENDA

Start CPE tekenen mavo tot en met vrijdag 17 mei Eind datum: 17 mei
Read More
meivakantie Eind datum: 03 mei
Read More

Contact