Nieuws

Meer leesplezier, meer lezers!

By oktober 25, 2018februari 15th, 2021No Comments

Meer leesplezier, meer lezers!

Om het leesvuur aan te wakkeren zijn boeken uiteraard onmisbaar.
In het OLC (OpenLeerCentrum) hebben wij een boekenhoek ingericht die rust en gezelligheid uitstraalt. We hebben aantrekkelijke actuele boeken en een divers aanbod. Leerlingen kunnen hun favoriete boek voorstellen aan elkaar, of een kaartje achterlaten waar ze medeleerlingen vertellen waarom dat boek een aanrader is.

We willen onze leerlingen een vaardigheid meegeven waarvan ze een leven lang plezier hebben en laten uitgroeien tot gemotiveerde, succesvolle lezers. Door het lezen van verhalen leren ze zich te verplaatsen in een ander. Dat komt omdat je bij het lezen haast gedwongen wordt om te voelen wat personages voelen. Lezen doet op deze manier een beroep op je empathisch vermogen. Van die empathie kunnen we in onze samenleving wel wat meer gebruiken.
Leesplezier draagt ook bij tot het welbevinden en wie vaker leest omdat hij dat leuk vindt, wordt beter in taal.
We willen het leesplezier met z’n allen omarmen en een liefde voor boeken leren.

Voor een goed boek kun je bij ons terecht. Voor een overzicht van nieuwe boeken, klik hier.

Wees welkom in het OLC.

AGENDA

Start CPE tekenen mavo tot en met vrijdag 17 mei Eind datum: 17 mei
Read More
meivakantie Eind datum: 03 mei
Read More

Contact