Nieuws

Leerjaar 1 vwo: oefenen voor het Lagerhuis

By oktober 1, 2018februari 15th, 2021No Comments

Leerjaar 1 vwo: oefenen voor het Lagerhuis

Jongeren kunnen niet met geld omgaan, docenten moeten minder huiswerk opgeven, er mag niet meer op school over gamen worden gepraat. Deze stellingen en meer kwamen afgelopen dinsdag tijdens de debatlessen van de klassen vwo1a en vwo1b naar voren. Nadat de leerlingen het een en ander over debatteren hadden geleerd gingen ze in groepjes samen met twee vwo5-leerlingen aan het werk. In het begin vonden ze het nog moeilijk om te bedenken wat ze moesten zeggen, maar al snel werd er driftig gedebatteerd. Op een gegeven moment ging het er net zo heftig aan toe als in het Lagerhuis en deden de leerlingen hard hun best om hun argumenten zo goed en overtuigend mogelijk over te brengen. Uiteindelijk is debatteren een kwestie van opstaan en gewoon doen, dat hebben de leerlingen zeker gedaan.

Mirte Debats, vwo 5

AGENDA

zomervakantie vanaf 13.00 uur tot en met vrijdag 16 augustus Eind datum: 16 aug
Read More
Accolade met welkom en start nieuwe schooljaar
Read More

Contact