Nieuws

Verrassend vwo dag 3, 4 en 5

By september 28, 2018februari 15th, 2021No Comments

Verrassend vwo dag 3, 4 en 5

Na een inleiding op wetenschap door Adriaan ter Braack en een dag vol debat en wiskunde gingen de vwo 1 en tvwo 1 leerlingen op woensdag verder met het thema vluchtelingen. Net als de leeftijdsgenoten op de havo kregen de leerlingen een online game voorgeschoteld waarbij vluchten centraal stond. Daarna kregen ze een gastles van een Syrische vluchteling die over zijn ervaringen kwam vertellen. Na een nagesprek met de docent sloten ze de dag af met een lezing van striptekenaar en oud-Cambreuriaan Jules Calis die kwam vertellen over zijn ervaringen in Libanon, Afghanistan, Duinkerken en Mali. Al met al een indrukwekkende dag.

Op donderdag was het tijd voor actie. Docente Sanne van Gastel had met hulp van enkele collega’s een heuse Cambreur-escaperoom opgezet voor onze vwo’ers. Allerlei proefjes, raadsels, geheimschriften en verstopte sleutels moesten worden opgelost en gevonden voordat leerlingen de sleutel van het lokaal vonden en uit 207 konden ontsnappen. Hard werken en vooral ook samenwerken was cruciaal om de oplossingen te vinden. Zeker voor herhaling vatbaar!

De vrijdag stond in het teken van Europa en de Europese Unie. Leerlingen van tvwo5b Global Studies gingen samen met twee docenten en met de leerlingen van vwo1a en tvwo1b aan de slag met het thema Europese Unie. Allereerst moesten de leerlingen natuurlijk uitzoeken wat de Europese Unie nu eigenlijk is, en dat blijkt al best ingewikkeld te zijn. Vervolgens vertegenwoordigden de leerlingen in groepjes verschillende landen en moesten ze met elkaar aan de slag gaan om grote Europese problemen op te lossen. En ze kwamen er al snel achter dat dit toch niet zo eenvoudig is als het soms wel lijkt. Hierbij kwamen gelukkig de debatoefeningen van dinsdag goed van pas.

Al met al was het een bewogen week vol met activiteiten voor onze nieuwe vwo’ers. De leerlingen van vwo 5 en alle docenten van het vwo-team hebben hun uiterste best gedaan om een mooi programma vorm te geven waardoor de leerlingen zich nog meer thuis voelen op het Cambreur-vwo en tegelijkertijd al meteen een goed beeld hebben gekregen van enkele zaken die ze de komende jaren te wachten staan.

AGENDA

Start CPE tekenen mavo tot en met vrijdag 17 mei Eind datum: 17 mei
Read More
meivakantie Eind datum: 03 mei
Read More

Contact