Nieuws

Wereld 2 daagse op het vmbo

By september 27, 2018februari 15th, 2021No Comments

Wereld 2 daagse op het vmbo

De allereerste breakweek voor leerjaar 1 stond in het teken van de Wereld 2-daagse. Op maandag en dinsdag waren allerlei culturele, muzikale en kunstzinnige activiteiten gepland waarin het thema Vluchtelingen centraal stond. De week werd opgestart met een vertelling van een vluchteling die het verhaal begeleidde met muziek die live gespeeld werd in de aula op gebouw B. Daarna gingen de groepen geel, wit, groen en rood op maandag en dinsdag workshops volgen. Ze maakten kennis met verschillende opdrachten en er werd fanatiek meegedaan. Zo werd er een djembéworkshop gegeven, werden er poëzieposters geschilderd en konden ze een oud T-shirt pimpen. Maar de topfavoriet bij velen was de workshop rap. Er werd een rap geschreven over vluchtelingen. Er werd heel wat gefreestyled, aan talent geen gebrek!

Maandagmiddag was het tijd om voor het goede doel zoveel mogelijk lege flessen te verzamelen. Het werd al snel duidelijk dat er meer dan genoeg werd gedoneerd in de Dongense gemeenschap. Trots kwamen de 1e jaars terug met volle zakken en de personeelskamer op gebouw B stond al snel vol met leeg goed.

Dinsdag werd de hele dag nog enthousiast meegedaan aan de verschillende workshops. Op het einde van de dag was de prijsuitreiking van de lege-flessenactie. De groep die de meeste lege flessen had verzameld was groep geel. Wat een toppers! Uiteraard werden ze in het zonnetje gezet en kregen ze iets lekkers aangeboden.

In totaal zijn er door alle 1e jaars binnen 90 minuten tijd maar liefst 535 lege flessen verzameld, een topprestatie! De opbrengst van deze actie gaat naar Vluchtelingenwerk Nederland. We willen onze leerlingen bedanken voor hun enthousiaste inzet en kunnen terugkijken op een leuke, leerzame en gezellige Wereld 2-daagse.

AGENDA

zomervakantie vanaf 13.00 uur tot en met vrijdag 16 augustus Eind datum: 16 aug
Read More
Accolade met welkom en start nieuwe schooljaar
Read More

Contact