Nieuws

Verrassend vwo van start

By september 26, 2018februari 15th, 2021No Comments

Verrassend vwo van start

Afgelopen maandag was het weer zo ver, het begin van de eerste breakweek van dit schooljaar. Dit jaar is er een totaal nieuw programma opgezet voor de klassen vwo en tvwo 1, genaamd ‘verrassend vwo’. Het thema van de eerste dag was wetenschap. Klas vwo1a kreeg allereerst college van Adriaan ter Braack, een wetenschapsjournalist. Adriaan had flink wat proefjes voorbereid om die vervolgens via een wetenschappelijke manier te verklaren. De proefjes waren een simpele manier om toch best complexe theorieën uit te leggen. De andere klas, tvwo1b, ging aan de slag om een ‘kreukelzone’ te maken voor een ei, de zogenaamde “egg challenge.” De bedoeling was om het ei op het einde van de dag van 10 meter hoogte te laten vallen en dit zou dan nog heel moeten blijven. De constructies om het ei te beschermen werden gebouwd met onder andere bubbeltjesplastic en watjes. Halverwege de ochtend wisselde het programma en ging vwo1a aan de slag met de “egg challenge” terwijl tvwo1b college kreeg van Adriaan ter Braack. Toen beide groepen klaar waren, was het natuurlijk zaak om alle constructies daadwerkelijk te gaan testen. Het trappenhuis van gebouw A werd in beslag genomen en alle ontwerpen werden van de tweede verdieping naar de kelder gegooid! Er zaten een paar heel mooie constructies tussen met bijvoorbeeld een parachute. Uiteindelijk bleef meer dan de helft van de eieren heel, een hele prestaties van onze vwo’ers. Het was een zeer interessante, leerzame en vooral leuke dag!

AGENDA

toetsweek 3 tot en met 21 juni Eind datum: 21 jun
Read More
17 tot en met 25 juni centraal examen tijdvak 2 Eind datum: 20 jun
Read More

Contact