Nieuws

Verrassend vwo dag 2

By september 26, 2018februari 15th, 2021No Comments

Verrassend vwo dag 2

Vandaag maakten de vwo en tvwo 1 leerlingen onder leiding van leerlingen van vwo5 kennis met de kunst van het debatteren en met de uitdagingen die getallen en wiskunde te bieden hebben; twee activiteiten die ze later in hun vwo-carrière gegarandeerd vaker tegen zullen komen. De leerlingen van het Lagerhuisdebat-team gingen onder leiding van Rob van Esch aan de slag met kleine groepjes brugklasleerlingen. Allereerst werd er geoefend met enkele proefdebatoefeningen die de bovenbouwleerlingen zelf ook gebruiken. Vervolgens werd deze kennis in de praktijk gebracht middels een eerste officiëel debat met andere teams uit de klas, vanzelfsprekend ook weer ondersteund door de vwo5- leerlingen! Tegelijkertijd gingen de wiskundeB-leerlingen uit vwo5 aan  de slag met de andere brugklassers. Na een centrale uitleg over de wereld van de getallen mochten de burgklasleerlingen in groepjes aan de slag met het oplossen van vraagstukken. Het doel: zoveel mogelijk punten binnenslepen, zodat we aan het einde van de dag kunnen kijken welke leerlingen de wiskundewedstrijd hebben gewonnen! Twee echte vwo-activiteiten, uitstekend vormgegeven door vwo-docenten en vwo-bovenbouwleerlingen die op hun beurt erg enthousiast waren over de inzet en het niveau van onze nieuwste lichting vwo’ers.

AGENDA

toetsweek 3 tot en met 21 juni Eind datum: 21 jun
Read More
17 tot en met 25 juni centraal examen tijdvak 2 Eind datum: 20 jun
Read More

Contact