Nieuws

Gastles professor Luigino Bruni

By september 26, 2018februari 15th, 2021No Comments

Gastles professor Luigino Bruni

Op woensdag 19 september kwam professor Luigino Bruni van de LUMSA universiteit in Rome een gastcollege geven aan heel vwo5. Vanuit zowel economisch, alsook ethisch perspectief bracht hij de trust-game ter discussie. Bij dit economische spelletje zijn er twee spelers, die om de beurt een keus moeten maken. De eerste speler kan kiezen de tweede wel of niet te vertrouwen, waarna de tweede dit vertrouwen kan belonen, of er met de buit vandoor kan gaan. De rationele economische mens zou er met de buit vandoor gaan, en de ander dus ook niet vertrouwen. Gelukkig zien we in experimenten met echte mensen (en ook in de werkelijkheid) dat mensen elkaar wel vertrouwen, en dit ook belonen (70% van de keren). Voor de leerlingen was het interessant om een keer mee te maken, al gaven ze wel aan dat het eigenlijk nog wel wat moeilijker had gemogen! Ze hebben in ieder geval de hele zit (een blokuur) keuri geluisterd en Luigino Bruni vond het leuk om de gastles te geven. 

AGENDA

Start CPE tekenen mavo tot en met vrijdag 17 mei Eind datum: 17 mei
Read More
meivakantie Eind datum: 03 mei
Read More

Contact