Nieuws

Verhaal van een vluchteling

By september 25, 2018februari 15th, 2021No Comments

Verhaal van een vluchteling

Op de eerste dag van de breakweek stond het thema vluchtelingen op de planning voor havo1. 

Het doel was om leerlingen bewust te maken van wat een vluchteling is, en hoe het moet zijn om als vluchteling te leven in een ander land.

De leerlingen begonnen met een computerspel, waarin ze zelf een vluchteling konden volgen. Steeds weer moesten de leerlingen bepaalde keuzes maken, om uiteindelijk een goed beeld te krijgen van hoe het is om te vluchten. Vervolgens kwam Amar spreken over zijn eigen ervaringen. Amar is zelf een vluchteling uit Syrië en kon goed vertellen hoe het is om je eigen land en familie te moeten verlaten.

Om het geheel af te sluiten kregen de leerlingen van Dongense striptekenaar Jules Calis een kleine rondleiding in zijn tentoonstelling, die momenteel in onze aula hangt. De tentoonstelling bestond uit een stripverhaal waarin Jules het levensverhaal van Amar mooi in beeld heeft weten te brengen. De leerlingen hebben het stripverhaal ook meegekregen om het thuis nogmaals te laten bezinken. Het is heel goed om eens goed stil te staan bij het thema vluchtelingen. 

 

AGENDA

toetsweek 3 tot en met 21 juni Eind datum: 21 jun
Read More
17 tot en met 25 juni centraal examen tijdvak 2 Eind datum: 20 jun
Read More

Contact