Nieuws

Gastles Aardrijkskunde

By juli 3, 2018februari 15th, 2021No Comments

Gastles Aardrijkskunde

In de laatste weken van het schooljaar kregen we op een dinsdag tijdens onze aardrijkskundeles een gastles van Kieke van Maarschalkerwaart over reizen en culturen. Deze dame werkt soms voor Jimmy Nelson, bekend van het boek ‘Before they pass away”.

We hebben verschillende opdrachten gedaan tijdens de les om dingen te ontdekken over verschillende plekken op de wereld.

De klas werd in drie groepen verdeeld en in die groepen hebben we verschillende opdrachten gedaan. Er waren drie rondes, waarin we opdrachten kregen om meer te ontdekken over de wereld.

Bij de eerste ronde kregen we een stapel met foto’s van over de hele wereld. Er lagen mooie foto’s van heel verschillende en prachtige plekken op de aarde. Er lagen foto’s van mooie stranden, wilde dieren, mensen uit verschillende culturen, bergen, mooie natuur, dieren in de sneeuw en nog veel meer. We mochten met ons groepje een aantal foto’s uitkiezen van plekken, waar we graag heen zouden willen. Uiteindelijk hebben we samen de mooiste foto’s uitgekozen en die bij elkaar gelegd.

Bij de tweede ronde mochten we gebruik maken van een VR-bril. Iedereen kreeg ongeveer twee minuten de tijd om een kijkje te nemen in een andere cultuur. Door de VR-bril waren verschillende stammen te zien uit diverse landen. Door gebruik te maken van de VR-bril stapte je echt voor eventjes het leven van andere mensen in en dat was gaaf! Vervolgens moest je omschrijven wat er allemaal te zien was door de VR-bril. De anderen van je groepje moesten in een boek opzoeken welke stam je omschreef.

De laatste ronde was een quiz over problemen die je tegen zou kunnen komen als je op reis bent. We kregen situaties en daarbij vier verschillende manieren om met het probleem om te gaan. Elke keer moesten we de manier kiezen waarop we deze situatie op zouden lossen. Elke manier had zijn eigen kleur en aan het einde van de quiz kon je zien welke kleur je het vaakst had gekozen. Elke kleur had een omschrijving van een persoonlijkheid en als het goed is kwam je eigen persoonlijkheid overheen met die van je kleur!

Het was een superleuke les en we hebben er veel van geleerd!

Maud de Bresser

AGENDA

toetsweek 3 tot en met 21 juni Eind datum: 21 jun
Read More
17 tot en met 25 juni centraal examen tijdvak 2 Eind datum: 20 jun
Read More

Contact