Nieuws

Onderzoek in de polder

By juni 29, 2018februari 15th, 2021No Comments

Onderzoek in de polder

Ergens diep in de Zuid-Hollandse polders, vlakbij Vianen, ligt het pittoreske Hei- en Boeicop verscholen. Met uitgestrekte weilanden, sloten, boerderijen en windmolens. Hollandser dat dit wordt het niet! Eind mei verbleven zo’n 25 leerlingen van Tha2c op een speciaal ingericht veldstudiecentrum in dit mooie gebied. Er mocht biologisch en geografisch onderzoek verricht worden naar het landschap en de flora en fauna. Grondboringen doen, planten determineren, waterbeestjes zoeken, elkaar in het water duwen, een groot kampvuur stoken, veel te weinig slapen, barbecueën en een heus kampvuur stoken. Dit en nog veel meer viel de enthousiaste TTO’ers ten deel. Vol ijver gingen de kinderen aan de slag en eventjes waanden ze zich heuse wetenschappertjes toen ze hun eigen onderzoekje mochten opstellen, uitvoeren en presenteren. Alles in het Engels uiteraard! Het avontuur eindigde met een bezoek aan een melkveehouderij waar een groot glas verse melk klaarstond en tientallen puppy’s rondliepen die maar al te graag geaaid wilden worden.

AGENDA

stageweken leerlingen vmbo leerjaar 3 Eind datum: 24 mei
Read More
centraal examen tot en met woensdag 29 mei Eind datum: 29 mei
Read More

Contact