Nieuws

Sciencekamp

By juni 26, 2018februari 15th, 2021No Comments

Sciencekamp

Op 29 mei is vw2a  naar Zuid-Limburg vertrokken voor het 3-daagse sciencekamp. Op de heenreis hebben we een bezoek gebracht aan ASML, een fabriek die machines maakt waarmee de chips voor o.a. mobieltjes gemaakt worden. ’s Middags vertrokken we naar ons verblijf in Schin op Geul en na het inrichten van de slaapkamers was het tijd voor een fotospeurtocht. Ondanks het warme weer begon iedereen vol goede moed aan de tocht door het mooie Limburgse landschap. Dit jaar was de route wel duidelijk genoeg om niemand te laten verdwalen. Na het eten was er tijd voor spelletjes, een film en natuurlijk de nodige herrie toen het bedtijd werd.

De dag erop werd er veldwerk langs de rivier de Geul uitgevoerd. Ondanks de glibberige kanten viel niemand in het water maar wel in de modder. Tussen de gevangen beestjes zat een waterschorpioen die maar 3 cm groot en niet echt gevaarlijk was. Na de vrije tijd in Valkenburg brachten we een bezoek aan de steenkolenmijn, waar door een gids verteld werd over het zware werk in de steenkolenmijn. In de mijn was het in tegenstelling tot buiten lekker koel en dat beviel wel.

Na weer een gezellige avond (met veel watervoetbal op de binnenplaats) brak de laatste dag aan. Met de trein gingen we naar het Continium waar een zoektocht, het maken van een kogelbaan en een chemische show op ons wachtten. Ook hier werd weer het nodige over de wetenschap opgestoken voordat het tijd was om met de trein naar huis te vertrekken.

Er is deze drie dagen goed gewerkt, maar het is vooral een heel gezellig kamp geweest.

AGENDA

Start CPE tekenen mavo tot en met vrijdag 17 mei Eind datum: 17 mei
Read More
meivakantie Eind datum: 03 mei
Read More

Contact