Nieuws

Meeloopdag mavo 1

By juni 20, 2018februari 15th, 2021No Comments

Meeloopdag mavo 1

“Ik was wel eens benieuwd wat mijn vader de hele dag doet.” ‘’ Mijn juf van groep 8 vroeg bij het afscheid of ik nog eens terugkwam en dit leek mij een goed moment.’’ ‘’ Ik wil heel graag juf worden en omdat mijn moeder juf is, liep ik een dag met haar mee.’’ De leerlingen uit mavo 1 zaten op dinsdag 12 juni niet in de schoolbanken, maar liepen een dagje mee met een familielid of een kennis.

Onze leerlingen kwamen hierdoor terecht bij diverse bedrijven en instellingen. Sarah ging een dagje met haar moeder mee naar basisschool De Touwbaan in Oosterhout: ‘’ Ik zat achterin de klas en ik moest vragen beantwoorden, nakijken, dicteren en helpen met uitdelen. Ook heb ik gezien hoe ze de klassen indelen.’’

Hidde zat die dag om 10 uur in de auto op weg naar Renault Nederland. “Ik vond het leuk om met mijn vader mee te lopen, maar ik verbaasde me erover dat er zoveel mensen achter een computer zaten te typen. Later kwam ik erachter dat al die mensen een andere functie hadden binnen het bedrijf.’’

Fenna zorgde die dag voor ijsjes en aardbeien in De Volkaert. Het viel haar op dat er zoveel rolstoelen staan en daarom probeerde ze uit hoe het is om de hele dag in zo’n stoel te zitten. “Ik heb respect voor de mensen die er een hele dag in zitten, want is namelijk best lastig.’’

Sommige leerlingen vonden het best spannend, zo’n meeloopdag, maar ze kwamen er al snel achter dat ze vriendelijk ontvangen werden. Wél leerden ze dat een gewone schooldag eigenlijk nog best meevalt: “Werk begint nog eerder dan school!”

AGENDA

Start CPE tekenen mavo tot en met vrijdag 17 mei Eind datum: 17 mei
Read More
meivakantie Eind datum: 03 mei
Read More

Contact