Nieuws

Waterballet in Nieuwe Hollandse Waterlinie

By juni 4, 2018februari 15th, 2021No Comments

Waterballet in Nieuwe Hollandse Waterlinie

Waar de weergoden ons tijdens de eerste editie van GeoFort nog gunstig gezind waren, pakte dat dit schooljaar heel anders uit. Vrolijk gestemd en in zomerse outfits gehuld, stapten de eerstejaars de bus in voor de excursie aardrijkskunde in Herwijnen.

Op het educatieve fort in de Nieuwe Hollandse Waterlinie verzamelden de leerlingen zich in een grote legertent die ze vanwege de weersomstandigheden vaker van binnen zagen dan gepland. Terwijl de leerlingen zich spelenderwijs bekwaamden in watermanagement, samenwerkten tijdens het GPS-tekenen of in de lift stapten om een reisje naar de kern van de aarde te maken, pakten donkere wolken zich samen boven het fort.

Toen ze ontdekten hoe het GeoFort ons kleine landje beschermde en leerden op welke manieren water een wapen kan zijn, zagen ze de Betuwse kleigrond in een grote modderpoel veranderen tijdens een van de stortbuien. Leerlingen die dolgraag nog eens de desoriëntatietunnel in wilden, werden op hun wenken bediend: het bleek een veilige schuilplaats tijdens een onweersbui.

Vanwege de omstandigheden werd het programma met voornamelijk buitenactiviteiten iets ingekort en keerden de onstuimige brugklassers terug naar Dongen.

AGENDA

zomervakantie vanaf 13.00 uur tot en met vrijdag 16 augustus Eind datum: 16 aug
Read More
Accolade met welkom en start nieuwe schooljaar
Read More

Contact