Nieuws

Bezoek van de landmacht op gebouw B

By mei 25, 2018februari 15th, 2021No Comments

Bezoek van de landmacht op gebouw B

Op woensdag 23 mei, rond de klok van 10 uur, stopten er twee grote legervoertuigen en een legerjeep voor school. Onze tweedejaars leerlingen, die van niks wisten en aan de voorkant van gebouw B les hadden, keken verwonderd op. De militairen plaatsten hun voertuigen en andere materialen op het grasveld voor ons gebouw.

De leerlingen van leerjaar 3 kregen eerst uitleg over het werk van de landmacht en daarna de mogelijkheid om vragen te stellen, waar ze goed gebruik van maakten.

Vervolgens mochten zij naar het grasveld om zelf het materiaal te bekijken. Zo konden ze voelen hoe het is om in een legervoertuig te zitten en hoe de apparatuur allemaal werkt, maar ook om te ervaren hoe het is om met volle bepakking (30 kg) op je rug te lopen. De militairen vertelden onder welke omstandigheden ze hun werk moeten uitvoeren en over hoe ze in Afghanistan hebben meegeholpen aan de vredesmissie.

Onze leerlingen waren zichtbaar enthousiast en toonden interesse in het werk van de landmacht.

De leerlingen van leerjaar 1 en 2 vroegen al snel of ze ook een kijkje mochten nemen. En uiteraard kregen zij ook deze mogelijkheid om dit te doen.

 

Het vmbo-team wil graag de mannen van 412 Pantsergeniecompagnie / 41 Pantsergeniebataljon / 13 Lichte brigade hartelijk bedanken voor de uitleg en hun enthousiasme. Jullie zijn volgend schooljaar weer van harte welkom!

AGENDA

Start CPE tekenen mavo tot en met vrijdag 17 mei Eind datum: 17 mei
Read More
meivakantie Eind datum: 03 mei
Read More

Contact