Nieuws

Afscheidsceremonie India-uitwisseling 2018

By mei 16, 2018februari 15th, 2021No Comments

Afscheidsceremonie India-uitwisseling 2018

Als je een week lang heel intensief met iemand omgaat leer je de ander heel goed kennen. Dat hebben onze deelnemers aan de India-uitwisseling ervaren. De tranen vloeiden dan ook rijkelijk zondagmiddag bij Natuurlijk Tomaat in Klein Dongen. Gelukkig was het geen trieste bedoening, maar het besef dat het tijd was om afscheid te nemen hakte er wel in, ook bij de ouders, die zonder uitzondering zeer positief waren over de hele uitwisseling.

Onder het genot van een drankje werd er geluisterd naar de speeches, er werden vragen gesteld over hoe het nu verder gaat, er wordt al reikhalzend naar het bezoek in het najaar uitgekeken en er werden vooral heel veel positieve ervaringen gedeeld.

Mirthe, Nienke en Daphne hadden een speech geschreven en met z’n drietjes, want alleen is het zo eng, gaven ze een speech die zo mooi is dat ik hem integraal heb overgenomen.

‘Dear exchange students or may we already say friends to you? I think I can speak on behalf of everyone when we say we would never have wanted to miss this exchange with you of our lives. There hasn’t only been created friendships for live, but we have learned a lot as well from this week and we got a taste from your culture. We saw the differences between us, but also the similarities. Even though we are very different on the basis of many things, many of us had common interests, which made the difference between us a bit smaller.

Sometimes we had maybe difficult conversations with each other, or frustrations towards each other, because we were tired. But we also enjoyed it with you, guys, and we had a lot of fun together. You, Indian students, were very kind and polite to us and the host family. We had a great time together and have got a lot of experiences, while we have experienced a lot with you. We learned a lot from you, and your culture as well. This is a memory for live, we will never forget!

Dear all, we are going to miss you for the next half year and we can’t wait until the moment that we see each other again, but of course this time in India. We keep contact, but it will be different. We are very happy we got the chance to participate in this exchange programme and meet you, as Indian students. We are going to miss you all very much!

Thank you very much for making this lovely time in The Netherlands possible!’

Een van de Indialeerlingen gaf ook een speech waarin iedereen hartelijk bedankt werd, zij deed het alleen en moest ter plekke nog wat verzinnen maar dat deed ze verdienstelijk. We merken dat de Indiase leerlingen hierin vaak al wat zelfverzekerder zijn en hopen dat onze leerlingen hier wat van oppikken. Dat gezegd zijnde heeft er een echte uitwisseling plaats gevonden waar beide partijen actief aan bijgedragen hebben en wat geleerd hebben.
Wij van de organisatie zijn apetrots.

AGENDA

toetsweek 3 tot en met 21 juni Eind datum: 21 jun
Read More
17 tot en met 25 juni centraal examen tijdvak 2 Eind datum: 20 jun
Read More

Contact