Nieuws

Politie voor de klas!

By mei 10, 2018februari 15th, 2021No Comments

Politie voor de klas!

Dinsdag 8 mei was het zover, een heuse politieagente voor de klas. In vol ornaat inclusief handwapen, handboeien en pepperspray. Onze betrokken wijkagente Petra van Eijck bracht een bezoek aan het Cambreur. Niet om kluisjes te controleren of leerlingen te fouilleren, maar om alle brugklassers van gebouw A, B en C bij te praten over social-mediagebruik, cyberpesten en gedragsnormen op de telefoon. Per twee klassen gaf Petra een enthousiast en geanimeerd betoog. Ondanks de hitte hingen de leerlingen aan haar lippen en luisterden naar praktijkvoorbeelden over wat zij als wijkagente allemaal tegenkomt als het gaat om bijvoorbeeld sexting, cyberpesten en zelfs grooming (meiden of jongens die denken met een leeftijdsgenoot te chatten, maar in werkelijkheid met een volwassen persoon die andere intenties heeft). Petra betrok geregeld de leerlingen bij de les door ze vragen te stellen en te confronteren met hun eigen, heel normale en vanzelfsprekende, telefoongedrag. Ze wees er bijvoorbeeld op dat als je achteloos foto’s van jezelf op Insta of Facebook plaatst, dat een kwaadwillende misschien niet zozeer kijkt naar die selfie, maar meer naar de achtergrond: Hoe ziet de slaapkamer er uit, in wat voor auto zit je, wat voor leuke spullen staan er in die woonkamer van je ouders, etc. Een eyeopener voor veel van onze leerlingen.

We zijn Petra erg dankbaar voor haar bezoek en hopen van harte haar in de toekomst weer te mogen verwelkomen!

Het Mediawijsheidteam

AGENDA

Start CPE tekenen mavo tot en met vrijdag 17 mei Eind datum: 17 mei
Read More
meivakantie Eind datum: 03 mei
Read More

Contact