Nieuws

Leerlingen tvw2b op veldwerk naar Serooskerke, Zeeland

By april 6, 2018februari 15th, 2021No Comments

Leerlingen tvw2b op veldwerk naar Serooskerke, Zeeland

Sinds zeven jaar organiseren de vakgroepen Biologie en Aardrijkskunde een ruim twee dagen durend vakoverstijgend veldwerk naar natuurgebied “De Schelphoek” nabij Serooskerke op Schouwen-Duiveland. Tijdens dit veldwerk leren de leerlingen “De Schelphoek” en Schouwen-Duiveland zeer goed kennen. Nadat de leerlingen de eerste avond een avondwandeling door het gebied kregen, was het op dinsdag tijd om echt aan het werk te gaan. Tijdens een fietstocht op Schouwen-Duiveland maakten de leerlingen kennis met het gebied en moesten ze tegelijkertijd allerlei veldwerkexperimenten doen. Leerlingen kregen onder andere een spoedcursus vogelspotten onder leiding van good-old Appie Bonis, leerden een bodemprofiel te maken met een grondboor en maakten kennis met allerlei zeeleven in de Noordzee en de Oosterschelde. Na een intensieve dag moesten de leerlingen aan het einde van de dag een eigen onderzoeksopzet maken. Ondanks dat dit verreweg het moeilijkste deel van het veldwerk is sloegen de leerlingen zich er uitstekend doorheen.

Op woensdag moesten de leerlingen hun eigen onderzoek ook daadwerkelijk uit gaan voeren. De tvw2b-ers gingen vol enthousiasme aan de slag met hun eigen onderzoeken, ondanks de korte nachten die een veldwerkexcursie met zich meebrengt. Ze verdienen met hun actieve en positieve houding dan ook een extra groot compliment!

AGENDA

zomervakantie vanaf 13.00 uur tot en met vrijdag 16 augustus Eind datum: 16 aug
Read More
Accolade met welkom en start nieuwe schooljaar
Read More

Contact