Nieuws

Yogyakarta op bezoek in Dongen, een primeur

By april 5, 2018februari 15th, 2021No Comments

Yogyakarta op bezoek in Dongen, een primeur

Eerste bezoek Yogyakarta aan Dongen

Op zondag 25 maart kwam een groep van 20 meisjes en vijf jongens van SMP5 Negeri Yogyakarta aan op het Cambreur College. Als onderdeel van een 17 daagse Europareis brak deze groep het spits af, de eerste groep buitenlandse studenten uit Java Indonesië ging verblijven bij Cambreur gastgezinnen van de leerlingen uit Tha2c. Na het Colosseum in Rome, de Brandenburger Tor in Berlijn en het Louvre in Parijs bezocht te hebben, wilde deze groep graag even naar Amsterdam én vooral ook onze leerlingen met hun ouders leren kennen.

Overeenkomsten blijken vaak belangrijker te zijn dan verschillen, gaf de coördinerende docente mevr. Ten Thije de Indonesiërs en het thuispubliek mee. Na lesbezoeken, posterprojecten en discussies, bezoeken aan het leermuseum en de molen in Dongen, plus ter afsluiting op initiatief van onze leerlingen tóch op de vrije dag samen naar de Efteling als gezamenlijk programma.

Vrijdagavond was er de afsluiting met een buffet, waarbij de ouders hadden gezorgd voor buitengewoon creatieve en smakelijke maaltijden. De studenten uit Yogyakarta kwamen met een wervelende show tegen een achtergrond van gamelan muziek. Alle attributen die daarbij gebruikt zijn  hebben ze aan het Cambreur College cadeau gegeven! Zaterdagochtend was er dan het afscheid, waarbij de emoties soms een uitweg zochten. Op dinsdag en donderdag hadden de gasten hun eigen programma naar Amsterdam en Tilburg, de lessen voor Tha2c gingen toen gewoon door. We blikken terug op een zeer geslaagd bezoek dat wellicht een vervolg gaat krijgen.

Mevr. Ten Thije

 

AGENDA

18.30 banenmarkt PWS mavo 4, presentatie PWS (T)havo 5 en (T)vwo 6
Read More
Tweedaagse SL Eind datum: 08 mrt
Read More

Contact