Nieuws

Cambreur College volop in de samenleving.

By maart 22, 2018februari 15th, 2021No Comments

Cambreur College volop in de samenleving.

Afgelopen woensdag 14 maart, bood het Cambreur College met medewerking van Alex van Turenhout en zijn begeleidster Jennefer Luijten, onze havo-4-leerlingen een inkijkje in het dagelijks leven van een lichamelijk gehandicapte.

Alex die aan de spierziekte Arthrogryposis Multiplex Congita lijdt is al sinds zijn jonge jaren gebonden aan zijn rolstoel en heeft bovendien een vorm autisme (PDD-NOS) die hem ook geestelijk geen gemakkelijk leven bezorgt.
Maar niets van dat alles weerhoudt de energieke Alex ervan om zijn ding te doen!! Hij vertelt open een eerlijk over de problemen waarmee hij in het dagelijks leven te maken heeft. Hoe hij tegen deze zaken aankijkt en bovendien hoe hij dagelijks deze, soms letterlijke, obstakels overwint om zijn werk te doen, zijn leven zin te geven en bovendien in staat is de regie over zijn eigen leven te pakken ondanks zijn lichamelijke beperkingen.

Alex maakt muziek, helpt in de dagbesteding en reist daarvoor zelfstandig. Hij ontwikkelt websites en heeft een eigen blog waarin hij veel aandacht besteedt aan de praktijk van het leven van een lichamelijk gehandicapte.

“Zie beperkingen niet als een obstakel, maar juist als mogelijkheden”. Dit is één van Alex’ lijfspreuken en een eye-opener voor iedereen die zonder lichamelijke beperking al denkt dat het leven “zo zwaar is”. Als bewoner van een van onze stagebedrijven Ons Thuis te Dongen, kent Alex al een aantal van onze leerlingen en kon hij prima uitleggen wat je als stagiair kunt verwachten in een zorginstelling voor gehandicapten. Zijn betoog werd met de nodige humor gebracht en de leerlingen hingen aan zijn lippen!

Alex heeft een eigen website. Volg Alex online via zijn website bananenvoeten.nl

AGENDA

toetsweek 3 tot en met 21 juni Eind datum: 21 jun
Read More
17 tot en met 25 juni centraal examen tijdvak 2 Eind datum: 20 jun
Read More

Contact