Nieuws

Jaarlijkse wiskunde-Kangoeroewedstrijd met 148 deelnemers een groots spektakel !

By maart 19, 2018februari 15th, 2021No Comments

Jaarlijkse wiskunde-Kangoeroewedstrijd met 148 deelnemers een groots spektakel !

Op donderdag 15 maart was het weer zover: de wiskunde-Kangoeroewedstrijd werd opnieuw gehouden. De leerlingen mochten hun tanden zetten in wiskundige opgaven die meer dan eens echte hersenkrakers bleken te zijn.

De Kangoeroewedstrijd is een grote, internationale wedstrijd waar dit jaar 138.000 leerlingen aan meedoen: zowel van middelbare scholen als basisscholen. Zelfs duo’s kunnen zich inschrijven.

Alle Cambreurklassen van de tweetalige onderbouw doen mee: dit jaar waren er 148 leerlingen die de strijd aanbonden. Zichzelf door de diverse opgaven worstelen zorgt voor een goede oefening van het inzichtelijke brein: wat kan hij/zij nu echt aan?

In een tijdsbestek van 75 minuten krijgen de leerlingen 30 opgaven voorgeschoteld: van vrij gemakkelijk tot echt pittige vragen. Ervoor trainen kan natuurlijk wel een beetje (op de officiële website www.w4kangoeroe.nl zijn van alle jaren de opgaven te oefenen), maar ieder jaar zijn er weer veel nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Er waren best veel leerlingen die het bijltje al na een uur erbij neergooiden, maar ook een aantal diehards die tot het laatste blijven puzzelen en dan balend weggaan: niet getreurd, jullie hebben echt je best gedaan!

De uitslag laat nog lang op zich wachten: begin mei krijgen de scholen pas de definitieve uitslagen binnen met alle presentjes die er gewonnen zijn.

Meneer Van der Burght

AGENDA

toetsweek 3 tot en met 21 juni Eind datum: 21 jun
Read More
17 tot en met 25 juni centraal examen tijdvak 2 Eind datum: 20 jun
Read More

Contact