Nieuws

Debat in Den Bosch

By maart 12, 2018februari 15th, 2021No Comments

Debat in Den Bosch

 

Na weken van voorbereiding en oefendebatten met de gemeente was het vrijdag dan eindelijk tijd voor de regionale voorrondes op het provinciehuis in Den Bosch. We waren er helemaal klaar voor, de tien debaters (Demi, Stijn, Madelief, Jules, Irene, Dora, Huub, Sydney, Otte en Lisa) hebben donderdag nog goed geoefend en vol vertrouwen gingen we naar Den Bosch toe. Daar begonnen we aan onze eerste debatronde tegen het Durendeal College. Demi hield haar supersterke V-rede en ook de debatten gingen erg goed. Er werd fel gedebatteerd maar helaas vond de jury ons te fel en vonden ze de argumenten te ingestudeerd. Een iets mindere start maar de sfeer zat er zeker nog goed in. De tweede ronde werd gespeeld tegen het Lorentz Casimir Lyceum, een erg sterke school wisten we nog van andere jaren. We gingen er weer fel in en met name het 1-op-1 debat van Stijn werd fel gestreden. En dat werd beloond! Deze ronde was het spannend maar we wonnen de ronde met 4-3! De opluchting was groot en zo konden we lekker gaan lunchen. Na de lunch was het tijd voor de laatste ronde, deze moest gewonnen worden om nog kans te maken op een plek in de halve finale. Deze ronde werd gespeeld tegen de Nassau Breda, de winnaar van vorig jaar. Het eerste debat werd door de Nassau meteen erg gekaderd maar we bleven sterk in onze argumentatie. Ook deze uitslag was weer bloedstollend spannend maar we hebben gewonnen, met 4-3! Helaas was dit net niet genoeg en waren we niet door naar de halve finale. Enigszins teleurgesteld maar toch ook tevreden zijn we daarna nog lekker gaan eten en hebben we de afgelopen periode goed afgesloten!

Debatteren is en blijft een jury-sport, waar de ene jury onze stijl van debatteren helemaal fantastisch vind, kan de andere jury dit weer helemaal niks vinden. Hierop verliezen is zuur, maar we hebben het geaccepteerd.

Wij zijn trots op onze debaters, begeleiders en supporters!

 

AGENDA

zomervakantie vanaf 13.00 uur tot en met vrijdag 16 augustus Eind datum: 16 aug
Read More
Accolade met welkom en start nieuwe schooljaar
Read More

Contact