Nieuws

Mavo 3 snuffelt aan de toekomst

By maart 7, 2018februari 15th, 2021No Comments

Mavo 3 snuffelt aan de toekomst

Vorige week was het een stuk stiller op gebouw C. Onze derdejaars ontbraken vanwege hun snuffelstage. Docenten trokken er weer op uit om de leerlingen op hun tijdelijke werkplekken te bezoeken. De meesten werden ontvangen met enthousiaste verhalen.

Er zaten echte topstages tussen: Zo liep Glenn stage bij defensie en maakte Renske kennis met alle facetten van een kledingwinkel, van ontwerp tot in- en verkoop.

Davud kon terecht bij een staalbedrijf. Tijdens een uitgebreide rondleiding vertelde hij zijn docente precies wat er allemaal te zien en te doen was in de verschillende bedrijfsloodsen. Zijn begeleider was zichtbaar trots en ontvangt in de toekomst graag vaker stagiaires van onze afdeling.

Davud: ‘Het tekenen op kantoor spreekt me aan. Ik vond het lassen heel erg leuk, maar verder trekt het werk in de fabriek me niet zo.’

Lieke maakte lange, zware dagen in de supermarkt. ‘Heel anders dan op school!’ Voor sommige werkzaamheden, bijvoorbeeld in de bakkerij, was ze nog te jong. Toch bleven er voldoende andere klusjes voor Lieke over. Ook haar werkgever was erg tevreden.

Voor de Cambreurleerlingen is een stage een geweldige meerwaarde. Het kiezen van een opleiding of een beroep wordt hierdoor veel concreter. Heel hartelijk dank aan alle stagebieders voor de geboden mogelijkheden.

Intussen zijn alle leerlingen weer terug op het honk en dat is te merken in het mavogebouw. Waar de gangen vorige week nog leeg oogden, heerst nu weer de vertrouwde drukte.

 

AGENDA

zomervakantie vanaf 13.00 uur tot en met vrijdag 16 augustus Eind datum: 16 aug
Read More
Accolade met welkom en start nieuwe schooljaar
Read More

Contact