Nieuws

Een les maatschappijwetenschappen op locatie

By februari 27, 2018februari 15th, 2021No Comments

Een les maatschappijwetenschappen op locatie

Op donderdag 8 februari brachten we met onze MAW-klas een bezoek aan de rechtbank in Breda. Wij, Eveline en Otte, doen ons profielwerkstuk over de Nederlandse rechtsstaat en wilden daarom graag weten hoe een zitting nou echt in elkaar zit. We hebben contact opgezocht met de rechtbank en we waren van harte welkom om een keer langs te komen om een zitting bij te wonen. Omdat we het onderwerp criminaliteit en rechtsstaat in de les uitvoerig besproken hadden, leek het ons leuk om de rest van de klas ook mee te nemen. Op donderdagmiddag bleek er een interessante zitting plaats te vinden: Een man die een tankstation had overvallen en een woninginbraak had gepleegd moest voorkomen. Zowel meneer Van Esch, onze docent maatschappijwetenschappen, als de rest van de klas was erg enthousiast en we besloten om met heel de klas naar de rechtbank toe te gaan. We waren wat aan de vroege kant maar uiteindelijk mochten we plaatsnemen op de publieke tribune. Het was erg interessant om te zien hoe een zitting nou precies in elkaar zit en om alles wat meneer Van Esch ons in de les uitgelegd had ook daadwerkelijk te zien. Tijdens het verhoor probeerden de rechters om zo veel mogelijk informatie uit de verdachte te krijgen en de Officier van Justitie eiste uiteindelijk een celstraf van 3 jaar. In eerste instantie dachten we allemaal dat de advocaat hier niets meer tegenin te brengen had, toch kwam ze met goede tegenargumenten en probeerde ze om deze eis te verlagen. Omdat het een zitting was in de meervoudige kamer volgde de uitspraak helaas pas later. Al met al was het een geslaagde middag, we zijn nu erg benieuwd naar de straf die de verdachte uiteindelijk opgelegd krijgt!

Eveline Vullings en Otte Spijkers Tvw6B

AGENDA

Start CPE tekenen mavo tot en met vrijdag 17 mei Eind datum: 17 mei
Read More
meivakantie Eind datum: 03 mei
Read More

Contact