Nieuws

Mavoleerlingen op Rode Loper

By februari 22, 2018februari 15th, 2021No Comments

Mavoleerlingen op Rode Loper

5 februari 2018, kwart voor acht in de ochtend. Geen gewone lesdag vandaag. Op het programma staat het evenement ‘Stap op de rode loper’.  Voor in de bus is mavo 4 duidelijk wakker. Op weg naar Amsterdam worden luidkeels de laatste carnavalskrakers meegezongen. Achterin de bus worden de leerlingen uit mavo 3 langzaam wakker.

In Amsterdam ligt letterlijk de rode loper klaar voor onze leerlingen. Op drie verschillende locaties ontmoeten zij niet alleen schrijvers als Anna Woltz, Caja Cazemier en Buddy Tegenbosch, maar nemen zij ook deel aan workshops rappen, dichten of striptekenen.

Ma3b ontmoet vandaag de schrijfster Caja Cazemier. In de klas zijn de leerlingen hierop door hun docent voorbereid.  Diverse leerlingen komen goed beslagen ten ijs: wapperend met hun vragenlijst gaan zij in gesprek met de bekende jeugdboekenschrijfster.  Caja is wel wat gewend: ze gaf les op een middelbare school en de laatste jaren bezoekt ze regelmatig scholen om te praten over haar boeken.  De leerling met de origineelste vraag krijgt van haar een boek. Uiteindelijk gaat Glenn met de buit naar huis.

Na een gevarieerd programma waarbij alles draaide om boeken lezen en de Nederlandse taal  ging de Dongense delegatie weer op huis aan. In de bus dit keer een weldadige rust. Nu maar hopen dat we er een paar enthousiaste lezers bij hebben.

AGENDA

Start CPE tekenen mavo tot en met vrijdag 17 mei Eind datum: 17 mei
Read More
meivakantie Eind datum: 03 mei
Read More

Contact