Nieuws

Tvw2b in gesprek met Pawar Public school in Mumbai

By januari 17, 2018februari 15th, 2021No Comments

Tvw2b in gesprek met Pawar Public school in Mumbai

Na de eerste videoconference met Vibgyor Malad afgelopen november werden we gevraagd door een andere school in Mumbai om op 16 januari een platform te bieden voor studenten daar en hier om met elkaar in gesprek te gaan. De betreffende leerlingen waren op een veldwerkactiviteit, maar vijf dames wilden zo graag met de Cambreurleerlingen in gesprek, dat we opnieuw hebben bijgeleerd over gebruik van social media, de toegankelijkheid van medische voorzieningen, het belang van sport op school, vandalisme en wat ertegen te doen (Pawar ziet dat als een duidelijke schoolaangelegenheid) en het winkelgedrag al dan niet online. Stroopwafels en frikandellen kennen ze daar niet, maar of wij kip tikka masala en gekruide dhosa’s echt zullen waarderen als lekkernij is ook de vraag. Het zingen van het volkslied gaat onze leerlingen steeds beter af, al ontbrak dit keer onze dirigent Princewil. Eumind Regions geeft in de Geography lessons van mevr. Ten Thije een voorbereiding op het doen van degelijk onderzoek én een mogelijkheid om face-to-face kennis te maken met leeftijdsgenootjes in een tijdzone 4 1/2 uur later dan in Dongen. Een leerzame ervaring voor 2-vwo-leerlingen in de tto-afdeling.

 

AGENDA

toetsweek 3 tot en met 21 juni Eind datum: 21 jun
Read More
17 tot en met 25 juni centraal examen tijdvak 2 Eind datum: 20 jun
Read More

Contact