Nieuws

Global Studies op locatie

By december 12, 2017februari 15th, 2021No Comments

Global Studies op locatie

Anniko van Os bericht over de excursie naar Brussel van Tvw4 op 6 december: Op woensdag in de activiteitenweek zijn wij met zijn allen gezellig een dagje naar Brussel geweest om het Europees Parlement en het parlamentarium te bezoeken voor het vak Global Studies. In de ochtend hebben we bij het parlamentarium een simulatiespel gedaan, dit was echt heel tof! Dit spel wordt gebruikt om nieuwe parlementsleden te trainen voor het werken in het Europees Parlement. We hebben geleerd dat het ontzettend moeilijk is om een wetsvoorstel door te laten gaan bij alle verschillende Europese instanties.

In de middag hadden we een afspraak met Esther de Lange, een Europarlementariër voor het CDA en vicevoorzitter van de EVP in Brussel. Haar assistenten hebben ons eerst de zaal laten zien van het Europees parlement, waarna we een vragensessie hadden met mevrouw De Lange. Na deze meeting mochten we nog een stuk van een debat in de zaal van het parlement bijwonen over zorg voor gehandicapten binnen de Europese Unie. Al met al een geslaagde dag!

 

 

AGENDA

Start CPE tekenen mavo tot en met vrijdag 17 mei Eind datum: 17 mei
Read More
meivakantie Eind datum: 03 mei
Read More

Contact