Nieuws

De Bemelerberg ronden en door Waterval rijden

By december 11, 2017februari 15th, 2021No Comments

De Bemelerberg ronden en door Waterval rijden

Bemelerberg gerond en Waterval doorsneden Op donderdag 7 december zijn 37 leerlingen uit 5havo, 4vwo en 5vwo met mevrouw Ten Thije en meneer Van Heesch naar Zuid-Limburg geweest. Een Tertiaire zandgroeve bezocht, de dab door de leerkracht laten fotograferen bij groeve ’t Rooth, rondgewandeld op de Bemelerberg bovenop Krijtafzettingen van zo’n 135 miljoen jaar geleden, toen de zeebranding hier klotste en de Mosasaurus zijn voetafdruk en botten achterliet, ons land er heel anders uitzag en er nog geen grondboringen bij hotel Het Krijtland werden gezet. Laat staan dat leerlingen hier met 1 mol opgelost zoutzuur het kalkgehalte van de löss uit het Pleistoceen stonden te bepalen. Holle wegen met én zonder vloedgraaf, maar ook genieten van de stop in de Molen van Geulhem. Aardrijkskunde / Geography op het Cambreur rocks, met of zonder kalksteen, löss en asymmetrische droogdalen. We kijken terug op een geslaagde dag met heel geïnteresseerde leerlingen, droog weer en een zeer kundige chauffeur!

Mevrouw Ten Thije

 

 

 

 

AGENDA

stageweken leerlingen vmbo leerjaar 3 Eind datum: 24 mei
Read More
centraal examen tot en met woensdag 29 mei Eind datum: 29 mei
Read More

Contact